1983

Een dag uit mijn leven in 1983

Geboren in 1968, heb ik een groot deel van mijn jeugd (van mijn 12e tot mijn 22e) doorgebracht in de jaren 80. Ik kijk dan ook nog steeds met weemoed terug op dit decennium, wat mij betreft de leukste ooit! Ik neem je mee naar een zomerdag uit mijn leven in 1983. Benieuwd wat jij allemaal herkent!

Juli 1983

Het is eindelijk zomer, de schoolvakantie is begonnen! Ik ben 15 en zit in de 3e van het gymnasium.  Die zware schooltas en volgeplakte Ryam agenda liggen de komende weken ergens in een hoek! Natuurlijk slaap ik uit, en als ik dan eindelijk toch mijn bed uitkom maakt mijn moeder pap voor mij en mijn zusje klaar.  Molenaars kindermeel voor mij (dun, beslist geen klontjes) Bambix voor mijn zusje (dik, de lepel kan rechtop staan). Heerlijk!

Cassettebandje

On my radio

Deze vakantiedag strekt zich nog helemaal voor me uit, maar eerst hang ik nog een beetje op mijn kamer. Ik blader door de Hitkrant om te kijken of de songtekst van Bad Boys van Wham er in staat. Ik ben heimelijk een beetje verliefd op Andrew Ridgley. De top 40 is op de radio, dus ik zit klaar met een leeg cassettebandje om een paar favoriete nummers op te nemen. Als die Adam Curry nou eens niet zo lang door het intro zou kletsen… Bad boys van Wham, Wanna be startin’ somethin’ van Michael Jackson. The Starsisters staan deze week nog steeds op 1!

De stad in!

’s Middags ga ik met mijn vriendin de stad in. We passen kleding bij Mag & Maggie, halen een gedrukte versie van de top 40 bij Wastora en luisteren daar ook nog een paar nieuwe singletjes af. We kiezen eindeloos snoep uit voor 10 cent per stuk en kopen het Tina zomerboek om mee te nemen op vakantie.

Voor het eten ga ik nog even naar buiten om in de telefooncel te bellen met mijn vriendje. We gaan morgen op vakantie en dan zie ik hem drie weken niet! Ik heb twee kwartjes bij me, en dan hoop ik dat ik hem aan de lijn krijg en niet eerst zijn vader of moeder!

Macaroni

In de avond heb ik geluk, mijn moeder heeft macaroni gemaakt. Heerlijk met blokjes smac en een gebakken ei! En toe Saroma pudding, wat een feestmaal! En omdat Toppop op tv is, mogen we als uitzondering voor de televisie eten! Gelukkig maar, dan kon ik mooi de nieuwe videoclip van Michael Jackson opnemen met de VHS videorecorder!

Later kijk ik nog een aflevering van Dynasty en mogen we een glaasje Punica. Met wokkels! Op tijd naar bed, want we vertrekken vroeg met de auto richting Oostenrijk. Mijn moeder heeft voor onderweg al de eieren gekookt en boterhammen gesmeerd. Ik heb er zin in. Welterusten!

oostenrijk 1983 of 84
Aan het ontbijt in Oostenrijk. Rechts op de foto aan tafel zit ik, naast mijn zus. In de mode: tuinbroeken van jeansstof en grote oorringen! En van die sportieve polsbandjes van badstof 😉

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *