DIY eierkrans voor Pasen

DIY eierkrans voor pasen

Laat ik alvast vooropstellen: ik ben niet creatief. Of althans, buiten de keuken ben ik niet zo handig en creatief. Toch vind ik het leuk om te ‘knutselen’, of zoals je tegenwoordig zegt: diy’s te maken. Do it yourself. Omdat het ontspannend is, leuk om te doen en het resultaat (soms) best goed is! Vandaag laat ik jullie mijn DIY eierkrans voor Pasen zien!

Creativiteit

Als je weet dat mijn ouders samen al ontelbaar veel poppenhuizen en miniaturen hebben gemaakt (neem vooral eens een kijkje op hun website) zou je denken dat die creativiteit toch in mijn genen moet zitten. Helaas is niets minder waar. Maar zet mij in de keuken en ik weet met wat ik in de voorraadkast en koelkast vind, altijd wel een lekker gerecht tevoorschijn te toveren. Ieder zo zijn kwaliteiten toch?

DIY kerstslinger

Pinterest

Ik snuffel desalniettemin regelmatig op Pinterest naar leuke projectjes. Zo heb ik op de planning staan om papier te gaan scheppen (van oude belastingdientenveloppen, leuker kunnen we het niet maken!) en maakte ik voor mijn andere blog bijvoorbeeld deze kerstslinger van sinaasappel, laurier en kaneel. Best nog wel creatief! Toen ik deze eierkrans voor Pasen voorbij zag komen leek het mij iets wat ook mij wel kon lukken! De leuke veertjes vind je meestal wel bij zaken als Wibra of tuincentra rond de Paasdagen.

DIY eierkrans voor Pasen

DIY eierkrans voor Pasen

Wat heb je nodig:

  • ca. 7 eieren (afhankelijk van de grootte)
  • kleine springvorm
  • glas
  • Veertjes
  • Lijmpistool

Zet een glas in het midden van de springvorm zodat je daaromheen de eieren kunt positioneren. Reken uit hoeveel eieren je nodig hebt.

Ik halveerde de eieren door met een kartel mes een beetje een aanzet te geven voor de breuk. Het hoeft allemaal niet zo strak, het moet er ook echt uit zien als een half ei. Spoel de eieren voorzichtig om zodat er geen restje meer in zitten. Verwarm het lijmpistool, doe een klein beetje lijm aan de zijkant van een ei en zet die in de springvorm. Druk er een volgend ei tegenaan, met ook een nieuw beetje lijm aan de andere kant. Ga zo rond totdat je een cirkel hebt, het laatste ei geef je een beetje lijm aan beide zijden. Verwijder het glas en na een paar minuten ook de springvorm.

Plak voorzichtig wat veertjes tussen de eieren (zo kun je eventueel ook een teveel aan lijm wegwerken. Vul de krans met dragee eitjes, bloemetjes, tuinkers, droogbloemen of wat je ook leuk lijkt. En bak vooral een lekkere omelet (of twee) van de eieren!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie