mini slofjes

Mini slofjes met meringue

Het is even een klusje, maar dan heb je wel wat: deze mini slofjes met meringue zijn een lust voor het oog en de mond!

Mini slofjes

Italiaans kookschuim

Ik maakte voor de topping Italiaans kookschuim. Dat lijkt lastig maar valt best mee. Je hebt wel een suikerthermometer nodig. Vind je het allemaal teveel gedoe? Gebruik dan gesteriliseerd eiwit uit een flesje en klop dit gewoon stijf met de suiker. Voor de decoratie gebruikte ik eetbare viooltjes die ik kocht via Crisp. Ik maakte overigens de klassieke vulling met amandelspijs. Voor een frissere touch zou je ook lemoncurd kunnen gebruiken.

Mini slofjes

Mini slofjes met meringue

Wat heb je nodig (10-12 mini slof gebakjes):

Voor de sloffenbodem:

  • 180 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (losgeklopt in een schaaltje)
  • snufje zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram amandelspijs

Voor de meringue:

  • 2 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • 30 gram water

Extra nodig: mini sloffenringen, bakpapier, spuitzak, mixer, suikerthermometer, creme brulee brander

Meng boter, suiker, een half ei, zout en citroenrasp tot een romig geheel. Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Maak een platte plak van het deeg, wikkel in plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier

Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een dikte van ongeveer 8 mm. Steek met de mini sloffenring de bodems uit en plaats deze met de ring eromheen op de bakplaat. Meng het resterende halve ei met de amandelspijs tot een soepel geheel. Verdeel met een spuitzak of lepel de amandelspijs over de sloffenbodems, zorg dat je de rand vrij houdt. Bak de slofjes 18-20 minuten in de oven. Verwijder daarna gelijk de ringen en laat de bodems helemaal afkoelen.

Doe voor de topping het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Niet roeren! Gebruik een suikerthermometer en verwarm het suikerwater tot een siroop van 118 graden.

Klop ondertussen in een staande mixer 2 eiwitten tot een luchtig schuim. Voeg hieraan voorzichtig – terwijl je blijft kloppen – de suikersiroop aan toe. Laat al kloppend afkoelen (zo’n 8-10 minuten).

Doe het Italiaans schuim in een spuitzak en decoreer de slofjes met kleine toefjes schuim. Brand – desgewenst – lichtjes af met een creme brulee brander of zet kort onder een hete grill. Decoreer eventueel met eetbare bloemen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie