verpakkingsvrije beautyproducten

10x verpakkingsvrije beautyproducten

Al geruime tijd maak ik gebruik van shampoo bars, verpakkingsvrije shampoo in zeep vorm. En sinds kort ben ik overgestapt op nog meer verpakkingsvrije beautyproducten. De keuze is reuze tegenwoordig, en over deze producten ben ik ook nog eens heel erg tevreden. Duurzaam en goed, wat wil je nog meer? Ik zet 10 verpakkingsvrije beautyproducten voor je op een rij! NB: reuze handig ook wanneer je alleen met handbagage reist en niet veel vloeistoffen kunt meenemen!

10 x verpakkingsvrije beautyproducten

Shampoo bars

Wist je dat een fles shampoo – naast het feit dat deze van plastic wordt gemaakt – ook nog eens 80% water en slechts 20% werkzame stoffen bevat? Een shampoo bar bestaat uit 100% werkzame stoffen! Shampoo bars zijn inmiddels van veel merken verkrijgbaar. Ik koop ze graag in Duitsland bij DM. Goed en goedkoop. In Nederland zijn er shampoo bars van o.a. Happy Soaps, Nature Box, Garnier , Lush en Foamie. Ik was in het begin sceptisch maar inmiddels echt fan!

Conditioner bars

Een conditioner bar verwarm je een beetje voor – met je handen en/of warm water – en masseer je daarna over je haren, vooral in de lengtes en punten. Er zijn conditioner bars van o.a. Happy Soaps,  Foamie, De Tuinen en Ballade en Provence.

 

Body bars

Wat wij vroeger zeep noemden heet tegenwoordig body bar haha! Feit blijft dat zo’n stuk zeep natuurlijk veel duurzamer is dan een fles doucheschuim. Bodywash bars zijn er o.a. van Happy Soaps, Happy Earth maar je kunt natuurlijk ook een lekker stuk Zwitsal of Dove zeep gebruiken! Ook heel leuk zijn van Lush de wash cards. Scheur een stukje van je washcard en neem het mee de douche in. Over je huid opschuimen, afspoelen en klaar ben je!

verpakkingsvrije beautyproducten

Deodorant

Voor deodorant zijn er ook verschillende verpakkingsvrije opties. In crème vorm in kartonnen wegwerpverpakking bijvoorbeeld, van Happy Soaps of van The Lekker Company Zelf ben ik fan van de hervulbare verpakkingen van We are wild. Prachtige cases die je eenmalig aanschaft en dan steeds opnieuw kunt navullen met de heerlijkste geuren als fresh cotton & sea salt of Jasmin & mandarijn blussom. Lush heeft ‘solid deodorant’ in bar vorm.

Solid night or day cream bar

Bij Holland & Barett verkopenn ze het merk ‘Balade en Provence’. In het assortiment zit een heerlijke solid night cream. Even warm maken, inmasseren en… word wakker met een zachte en stralende huid!  Er is ook een solid day cream. Lush heeft ook een heerlijk gezichtsserum in bar vorm!

Zonnebrandcreme

Ook in de zon kun je jezelf verpakkingsvrij beschermen! Met de natural sunscreen van The Lekker Company bijvoorbeeld. Of de zonnebrandstick van Happy Soaps.

verpakkingsvrije beautyproducten

Bodylotion bars

Happy Soaps verkoopt zowel bodylotion als body-oil bars. Ook in het assortiment van Lush zijn diverse bodylotion & massage bars te koop.

Shaving bars

Weg met die milieuvervuilende spuitbussen. Stap over op shaving bars! Holland & Barett verkoopt ze van het merk Ballade en Provence en ook Happy Soaps heeft shaving bars in het assortiment.

verpakkingsvrije beautyproducten

Tandpasta tabs

Diverse merken verkopen tandpasta tabletten, of tooth tabs. Waaronder Holland & Barett, Happy Soaps , Lush en Etos. Weekendje weg? Stop gewoon een paar tabletten in je toilettas!

Cleaning bars

Cleaning bars voor je gezicht vind je o.a. bij The Bodyshop, Happy Soaps maar ook good old Nivea heeft tegenwoordig cleansing bars!

Hoe verpak ik mijn bars na gebruik en op reis?

Leuk hoor, al die verpakkingsvrije producten. Maar hoe berg ik die na gebruik nu een beetje netjes op of hoe neem ik ze mee op reis?  Bij Lush verkopen ze bewaarblikjes en er is ook een bewaarbakje van kurk verkrijgbaar. HappySoaps heeft helemaal veel accessoires voor haar bars, van houten uitlekbakjes tot reiszakjes en blikjes. Keuze genoeg!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie