snoep uit de jaren 70

10 x snoep uit de jaren 70

Als ik ergens een nostalgisch gevoel bij krijg, dan is het wel bij snoep uit de jaren 70. En hoewel ik nu eigenlijk nooit meer snoep eet, was ik als kind een echte snoepkont! Niets leukers als met je zakgeld van 1 gulden eindeloos lang uit te zoeken wat je allemaal ging kopen. Van trekdrop tot salmiakpoeder, dit was mijn favoriete snoep uit de jaren 70.

Snoep uit de jaren 70 - Trekdrop

Trekdrop

Om maar meteen met de trekdrop te beginnen: wist je dat deze in 2020 door Haribo uit de handel is gehaald? Dit tot grote teleurstelling van velen, waaronder chefkok Pierre Wind die de trekdrop gebruikte voor zijn beroemde dropijs!

Snoep uit de jaren 70 - caramac

Caramac

Caramac, een hele zoete karamel reep, is de samenvoeging van Caramel & Mackintosh, de originele fabrikant van dit snoepgoed. Tot mijn verbazing bestaat het zelfs nog!

Snoep uit de jaren 70 drie musketiers

Drie musketiers

Drie musketiers was heerlijke chocoladereep, een soort ‘vlecht’, gevuld met karamel. Het merk bestaat niet meer, de reep is gelukkig nog wel te krijgen onder de naam ‘Curly Wurly’.

Zoute rijen

Een heerlijke combinatie van zacht schuim en salmiaksmaak. Wij noemden het volgens mij snoepmannetjes. Haribo verkoopt ze nog steeds, onder de naam ‘zoute rijen’!

Salmiakpoeder

Zoete beertjes

Hoeveel zakjes zou ik hier wel niet van hebben weggewerkt? Zoete salmiakpoeder van Zoete beertjes (wij noemden het op een of andere manier altijd zwartepit, ik denk een fonetische samenvoeging van zwart op wit) was mijn lievelingssnoep! En ook nog steeds te koop heb ik nu ontdekt!

Schuimblok

Mierzoet maar oh zo lekker! Zie nu pas dat het qua kleurstelling wel wat op een tompoes lijkt! Nog steeds te koop via o.a. deze online winkel.

Snoeplippenstift

Misschien mocht ik op die leeftijd (ik was tussen de 2 en 12 in de jaren 70) geen lippenstift, een snoeplippenstift mocht gelukkig wel. Cool!

Likschelp/snoepschelp

Vast een kleverig gedoe, maar wat waren ze lekker, die likschelpen!

Freshen up

Freshen up was ‘de kauwgom die spuit’. Want wanneer je ‘m doorbeet, zat er in de kauwgom een vloeibare binnenkant. Vooral de kaneelvariant vond ik heerlijk!

Dubbel dip

Een soort snoepstick, die je dan in twee verschillende smaken poeder kon dippen! Nostalgische herinneringen? Je kunt het nog kopen!

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Alleen de dubbel dip ken ik niet, de andere snoeperijen wel. Herinner je je ook de knotsen, dropsleutels, snoepketting en snoephorloge nog?? De koetjesreep heb je het al eerder over gehad weet ik. Leuk hoor om even terug in de tijd te gaan!

 2. Ach ja,
  De treets heten nu M&M
  Zwart-wit kocht ik los op de
  Markt, heel donker en erg zout maar zaliggggg
  Laurierstokken en zoethoutstokken waren ook heerlijk
  Kerkpepermunt suikergoed in wit en roze met mintsmaak
  Oma had zuurtjes ananasblokjes met zo’n ellendig rot plastic cellofaantje die er niet af wilde

 3. Die ananaszuurtjes hadden wij ook, kwamen van Jamin weet ik nog. En inderdaad die cellofaantjes zaten er heel goed en strak omheen gevouwen, wat een gepeuter!

Geef een reactie