Inpaktips

Vijf handige inpaktips

De tijd van vakantie is weer aangebroken. Heerlijk! En of je nu ver weg gaat of in Nederland blijft, er moet altijd wel het een en ander worden ingepakt. Stressvol? Welnee, ik noem dat voorpret. Ik geef je vijf handige inpaktips waarmee ook jij zorgeloos op reis kunt!

Handige inpaktips

Niets meer vergeten met een inpaklijst

Waar ik echt niet zonder kan is mijn inpaklijst (die je gerust mag downloaden). Het zorgt ervoor dat ik alles kan aankruisen en weet dat ik niets vergeten ben. Ik heb er overigens meerdere, voor bijvoorbeeld een vliegvakantie of een autovakantie. Maak daarom ook je eigen lijst met de artikelen die jij niet wilt vergeten!

verpakkingsvrije beautyproducten

Verpakkingsvrije producten

Verpakkingsvrije producten ofwel verzorgingsproducten in ‘bar’ vorm hebben zo veel voordelen! Het is veel compacter, het lekt nooit en het mag mee in je handbagage omdat het geen vloeistof is. Er zijn bars voor alles wat je maar kunt bedenken, van shampoo tot zonnebrandcreme en deodorant.

Oude kleding meenemen

Deze tip is niet voor iedereen geschikt, maar kan een hoop voordeel opleveren. Ik neem altijd voor mijzelf (en toentertijd ook voor Bodhi) ondergoed, t-shirts en badlakens e.d. mee die eigenlijk een beetje te oud en verwassen waren. In plaats van dat weg te gooien spaarde ik dat in de maanden voor de vakantie op. En in de vakantie kon ik het, eenmaal gedragen, alsnog weggooien. Wat lekker veel ruimte opleverde in de koffer voor souvenirs en bij thuis komst minder was

Stekkerblok

In een hotel zijn vaak maar een paar stopcontacten te vinden. En dat terwijl je tegenwoordig heel wat apparatuur op te laden hebt. Van telefoon tot smartwatch en van de accu van je camera tot de Nintendo. Ik heb een stekkerblok waar ook extra usb-aansluitingen inzitten. Super handig!

 

Efficiënt pakken

Hoe je je koffer zo efficiënt mogelijk inpakt zie je goed in deze video! Ik rol zoveel mogelijk van mijn kleding strak op, voorkomt ook vaak kreukels!

Heb jij nog handige inpaktips? Laat het weten in de reacties!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Ik heb diverse opberghoesjes om te voorkomen dat alles in mijn tassen/koffer een rommeltje wordt. Ondergoed, badgoed, sokken etc allemaal in zo’n hoesje. Deze kocht ik bij de Xenos, bij de Hema en Ikea waren ze uitverkocht. Ook heel handig voor in een backpack, dan hoef je niet zo te graaien en zoeken.

Geef een reactie