Vakantieherinneringen van vroeger

Vakantieherinneringen van vroeger

Naast plezier brengt een vakantie naar het buitenland ook altijd wel veel stress met zich mee. Wat neem je allemaal mee, wat moet er allemaal nog geregeld worden (paspoort, visum), gedoe op Schiphol enzovoort enzovoort. Allemaal dingen waar je als kind niet mee zat, het enige dat telde was dat je op vakantie ging. Zorgeloze zomers, ik verlang daar nog wel naar terug. En naar nog veel meer zoete vakantieherinneringen van vroeger!

Tina vakantieboek

Ook als kind las ik al veel en graag. Boeken, maar ook fotoromannetjes (bestaan die nog?) en tijdschriften als Tina, Club en Popfoto. En in de zomer kwam altijd het grote dikke Tina vakantieboek uit! Die scoorden we nog snel even in de stad en ging natuurlijk mee in de koffer!

Vakantiekoffer

Mijn moeder maakte voor mijn zusje en mij altijd een speciale vakantiekoffer. Die mocht pas open op het moment dat we gingen rijden. Ik kan het me nog zo goed herinneren! Een aantal spullen zaten er eigenlijk standaard wel in: een vakantieboek, raamstickers en een setje Maya eau de cologne en zeep. Die geur blijft voor mij voor altijd verbonden met vakantie! Aan de stoel van mijn vader en moeder hing zo’n handige zak met vakken, met van alles wat je onderweg nodig kon hebben. En bij de voeten van mijn moeder natuurlijk de koelbox (met gekookte eieren!) en de thermoskan met koffie.

Insmeren met olijfolie en cola

Even voorop gesteld: we wisten toen niet beter. En geloof het of niet, maar als je je tijdens het zonnen insmeerde met een mengsel van olijfolie en cola, dan werd je echt poepiebruin. En laat dat nou ons grote doel zijn in de zomervakantie! Ik mag alleen maar hopen dat mijn huid me daar in de toekomst niet voor zal afstraffen!

Vakantieherinneringen van vroeger

Badminton en frisbee

Schermpjes bestonden er niet, toch vermaakten we ons kosteloos. Met badmintonnen, frisbee overgooien, jeu de boule, bosaardbeien zoeken en in Oostenrijk vooral: dammen bouwen!

Vakantieherinneringen van vroeger: ansichtkaarten

Ansichtkaarten schrijven

Natuurlijk moest je het thuisfront laten weten hoe fantastisch jouw vakantie wel niet was. Dus werd er met zorg ansichtkaarten uitgezocht, stond je in de rij bij het postkantoor voor postzegels en schreef je  heel wat kaarten vol. Die meestal pas aankwamen wanneer jij allang al weer thuis was.

Vakantieherinneringen van vroeger

Vakantiefoto’s laten afdrukken

Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar het ophalen van de vakantiefoto’s die je had laten afdrukken was een super spannend moment. Hoeveel foto’s zijn er gelukt, en staan we er een beetje leuk op? Sowieso was het altijd weer nagenieten wanneer je alle foto’s ging inplakken. Inclusief suikerzakjes, entreekaartjes, gedroogde bloemen en niet verstuurde ansichtkaarten!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hi Anne-Marie, we zijn bijna even oud, scheelt een paar maanden, dus jouw herinneringen zijn ook de mijne! Grappig hoor, zo’n trip terug in de tijd. Ik schreef stapels ansichtkaarten weet ik nog, kende van iedereen ook de adressen en postcodes uit mijn hoofd! Ik smeerde niet, en werd donkerbruin, kon uren op het strand liggen, hopelijk heeft me dat geen kwaad gedaan. Tegenwoordig doe ik dat niet meer en smeer ik én blijf ik uit de zon als het kan!

Geef een reactie