Favoriete thrillerschrijvers

Mijn favoriete thrillerschrijvers

Ik ben echt een enorme leesfanaat. Ik kijk vrijwel geen televisie, maar lees wel zo’n twee boeken per week. En eigenlijk alleen maar thrillers. Ik ben er dol op. Het plezier is dan ook enorm wanneer ik een nieuwe schrijver ontdek die ik goed vind, en dan blijkt dat hij of zij al heeft veel boeken heeft geschreven. Ik check dan wel gelijk of je de boeken in een bepaalde volgorde  moet lezen, dat is wel het fijnst. Ik deel met plezier met jullie een aantal van mijn favoriete thrillerschrijvers. Wie weet kun je nog wat tips op doen!

Favoriete thrillerschrijvers

Favoriete thrillerschrijvers

Sebastian Fitzek

Eén van Duitsland’s meest populaire thriller schrijvers. En wat voor één! De verhalen hebben allemaal waanzinnige plotwendingen en je weet vaak tot de laatste bladzijde nog niet hoe of wat precies. Geniaal geschreven, stuk voor stuk. Er zijn 15 van zijn boeken in het Nederlands vertaald. Los van elkaar te lezen.

Peter James

Ik ben groot fan van zijn hoofdrolspeler Roy Grace, een rechercheur uit Brighton. Het is echt wel aan te raden de boeken op volgorde te lezen, er zijn er inmiddels 13. De beste man maakt ook privé heel wat mee en dat wil je graag in de juiste volgorde lezen! Ik wil na het lezen van deze boeken zeker een keer de stad Brighton in Engeland bezoeken.

Eva Garcia Saenz de Urteri

De vierdelig serie van de Witte Stad van deze schrijfster is en heel ander soort thriller, meer historisch georiënteerd. Het speelt zich af in Spaans Baskenland en is waanzinnig mooi geschreven. Deze boeken (lees ze op volgorde!) wil je lezen.

Favoriete thrillerschrijvers

Cody McFadyen

In dit rijtje wel de schrijver van de meest gruwelijke boeken. Hij schreef vier populaire boeken met FBI-agente Smokey Barrett in de hoofdrol (echt op volgorde lezen!). En verdween toen zo’n 6 jaar in het niets. Hij schreef daarna nog één boek,  ‘The truth factory’ maar die is nooit meer uit het Engels vertaald.

Harlan Coben

Ik ben dol op Harlan Coben’s hoofdpersoon Myron Bolitaire en zijn vriend Win (over wie inmiddels ook een stand alone boek is verschenen). Het is wel leuk deze boeken zoveel mogelijk op volgorde te lezen. Daarnaast heeft hij ook een hele serie boeken zonder vast hoofdpersoon geschreven én een young adult serie, waarin het neefje van Byron, Micky Bolitaire, de hoofdrol speelt. Stuk voor stuk steengoede boeken met een enorme plottwist aan het einde!

Ik heb natuurlijk nog veel meer favoriete schrijvers. Die bewaar ik voor een volgende keer!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie