Flatbread van de bbq

Flatbread van de bbq

Bbq-en is een favoriet tijdverdrijf in de zomer. Een lekker stukje vlees of vis, en tegenwoordig ook steeds vaker groente gerechten. Maar wist je dat je ook brood kunt bakken op de bbq? Het deeg voor deze flatbread van de bbq is zo gemaakt en in 5 minuten gebakken!

Flatbread

Flatbread is heerlijk om lekkere smeersels en dips mee te eten! Of wat dacht je van deze gesmolten camembert? Maar je kunt ‘m ook gebruiken om er vlees tussen te serveren! Weer eens wat anders dan het eeuwige stokbroodje.

Bakpoeder of zelfrijzend bakmeel

Je kunt de bloem en bakpoeder ook vervangen door 200 gram zelfrijzend bakmeel. Ik doe dat meestal liever, omdat zo’n zakje bakpoeder meestal 15 gram is (geschikt voor 500 gram bloem) en wanneer je dan maar 1 of 2 theelepels gebruikt en het zakje weer dichtvouwt, dan is de kans dat de werking van het bakpoeder snel achteruit gaat. En dan wordt je flatbread wel erg ‘flat’. Je kunt testen of je bakpoeder nog goed is door een halve theelepel in een kommetje te doen en er 60 ml kokend water overheen te gieten. Gaat het heftig borrelen? Dan is je bakpoeder nog goed. Zo niet, gooi het bakpoeder dan weg en koop nieuwe.

Flatbread van de bbq

Flatbread van de bbq

Wat heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie

Meng alle ingrediënten in een beslagkom en kneed in een paar minuten tot een soepel deeg. Verdeel in 4-6 porties. Strooi wat bloem op een werkblad en rol de bolletjes uit tot platte broodjes.

Leg de flatbreads op de bbq en bak ca. 2 1/2 minuut per kant tot er bruine grillstrepen ontstaan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie