Extra geld verdienen? 5 slimme manieren

In deze dure tijden is wat extra geld verdienen altijd fijn. Om opzij te leggen voor de vakantie, of om alvast te sparen voor de feestdagen. Want ook een heleboel kleine beetjes kunnen uiteindelijk best een behoorlijke hoeveelheid euro’s worden. Dit zijn 5 slimme manieren om extra geld te verdienen:

Digitaal sparen bij AH

Spaarzegels

Zegeltje sparen ouderwets? Think again! Bij de meeste supermarkten spaar je tegenwoordig digitaal dus plakken is er niet meer bij. En de rente is nog altijd hoger dan geld op een spaarrekening. Onderstaand de rente’s van de meest bezochte supermarkten. NB: bij Hoogvliet spaar je digitaal zonder een kaart die vol moet. Gespaarde punten kun je ten alle tijden inleveren tegen 6% rente.

Supermarkt Prijs zegel Kaart vol Waarde kaart Uitgekeerd (rente)
AH 0,10 (per euro) 490 € 49,00 € 52,00 (6%)
Plus 0,02 (per euro) 200 € 4,00 € 6,00 (50%)
Jumbo 0,10 (per euro) 250 € 25,00 € 26,00 (4%)
Hoogvliet 0,10 (per euro) Nvt € Nvt      (6%)
Coop 0,05 (per 0,50) 500 € 25,00 € 26,00 (4%)

 

Woolsocks

Woolsocks is een relatief nieuwe app die automatisch cashback geeft op een heleboel winkels, zowel offline als online. Bij ieder bezoek aan AH of Hoogvliet bijvoorbeeld krijg ik een percentage van het bestede bedrag automatisch in mijn digitale ‘wollen sok’ retour. Kleine bedragen, die ongemerkt echter best kunnen oplopen. En als je online wilt shoppen, kun je via de app ook bij een groot aantal bekende winkels direct cashback in de app op je aankopen krijgen. Denk aan sites als Thuisbezorgd.nl, AliExpress, Vero Moda, Only, Booking.com en nog veel meer. Je hoeft alleen maar de app te installeren en je bankrekening te koppelen. En nee, dat laatste is niet gevaarlijk. De app voldoet aan de wettelijke PSD2 regels, lees hier meer over op de site van De Nederlandse Bank.

Ik heb de app nu 1,5 week geleden geïnstalleerd en heb al € 7,82 gespaard door mijn aankopen bij AH en Hoogvliet. Ik ben enthousiast!

Enquetes invullen

Het invullen van enquetes moet je wel een beetje leuk vinden. Het gaat ook niet om enorme bedragen maar in de loop van een jaar lopen ook hier de bedragen behoorlijk op. Bij Kantar bijvoorbeeld spaar ik voor Bol.com bonnen, die ik bewaar om cadeautjes mee te kopen voor de feestdagen. Websites waar ik zelf geld mee verdien zijn:

Bij Euroclix kun je zowel enquetes invullen als cashback krijgen door online te winkelen via hun site. Des te meer persoonlijke gegevens je achterlaat, des te meer gerichte enquetes je kunt ontvangen.

Bij Nipobase Kantar spaar ik punten op die ik dan weer kan inwisselen voor cadeaubonnen. Je kunt je daarvoor echter niet zelf aanmelden. Ik heb ook een tijdje aankopen ingevuld via het GFK panel, daarvoor kreeg ik ook cadeaubonnen. Maar ik vond het teveel werk…

Er is ook nog Opinieland, daar heb ik verder geen ervaring mee.

Cashback apps

Er zijn meerdere cashback programma’s. Dat zijn programma’s waarbij je (een deel van je) geld terugkrijgt bij aankoop van een product. En dat kan weer schelen in je boodschappen! De bekendste is denk  ik wel Scoupy.

Installeer de scoupy app op je telefoon en check minimaal 2 x per week even de aanbiedingen. Zit er een product bij wat je toch al koopt of waar je nieuwsgierig naar bent? In de app krijg je met je kassabon snel en gemakkelijk (een deel van) je aankoop retour. Stort dit retourbedrag gelijk op je spaarrekening.

Ook de populaire app Tikkie heeft een eigen cashback programma. Onder het kopje ‘Deals’ staan producten die je kunt aanschaffen. Klik op de cashback-actie, lees de voorwaarden, koop het product, maak een foto van je bon en binnen enkele dagen heb je het geld terug op je rekening.

Extra geld verdienen door spullen te verkopen

Ruim op en verkoop!

Ik ben dol op opruimen! En wanneer ik dat doe (vaak kamer per kamer) dan sorteer ik de spullen die weg kunnen altijd in drie gedeeltes: weg in de (oud papier/kleding/glas etc.) bak, weg naar vrienden/familie en te verkopen. Natuurlijk zet ik niet ieder dingetje op Marktplaats of kledingstuk op Vinted, maar als iets meer dan 10 euro zou kunnen opleveren dan doe ik dat wel. En al dat geld van die verkopen doe ik in een apart (spaar)potje of rekening. Tikt soms lekker aan. En een win-win-win situatie: je huis is opgeruimd(er), je bent milieubewust bezig én je hebt weer wat geld verdiend.

Tuurlijk moet je je wel door een hele lading Marktplaats ergernissen slaan….daar zal ik nog wel eens een artikel aan wagen! Geen zin om pakketjes te versturen? Je kunt ook adverteren op Facebook marktkraam in je eigen postcodegebied.

NB: de link van Euroclix is een zogenaamde affiliate link. Ik ontvang een kleine bijdrage wanneer jij je via de link aanmeldt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie