kaas-mosterd koekjes

Kaas-mosterd koekjes

Als 50+ foodie weet ik inmiddels wel waar Abraham de mosterd haalt. Bij Marne mosterd natuurlijk! Al sinds 1895 leverancier van de lekkerste mosterd. Ik maakte er deze heerlijke kaas-mosterd koekjes mee, die net zo snel op zijn als dat je ze klaar maakt!

kaas-mosterd koekjes

Marne mosterd

Ik gebruikte voor dit koekje lekker scherpe Dyon mosterd van Marne en oude kaas. Heerlijke smaken die uitstekend bij elkaar passen. En met een rol koelverse bladerdeeg staan deze koekjes super snel in de oven. Ik decoreerde ze met fijngehakte dragon, maar dat kun je ook weglaten of vervangen door wat je in huis hebt (peterselie, bieslook).

Wist je dat Marne al ruim een eeuw mosterd maakt in Groningen en zelfs hofleverancier is?

kaas-mosterd koekjes

Kaas-mosterd koekjes

Wat heb je nodig?

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 2-3 eetlepels Dyon mosterd
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 ei
  • (eventueel) takje verse dragon, peterselie of bieslook

Extra nodig: plasticfolie, bakpapier

Rol het bladerdeeg uit. Bestrijk de gehele oppervlakte met mosterd. Bestrooi met de geraspte kaas. Rol strak op, verpak in plasticfolie en leg 20 minuten in de vriezer. Dat snijdt straks een stuk makkelijker! Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rol in plakjes van ca. 1 cm. Leg ze op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de rolletjes met het ei.  Bak in ca.15-20 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Hak de verse dragon grof en strooi over de koekjes.

Ik mocht van Marne Mosterd een pakket met vijf heerlijke soorten mosterd ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie