mooiste gerechten met sherry azijn

De mooiste gerechten met sherry azijn

Als er iets niet mag ontbreken aan het keukenkastje van de fanatieke hobbykok, dan is het wel Sherry Azijn! D.O. Sherry azijn heeft net zoals D.O. Sherry wijnen een Beschermde Oorsprong Benaming en daarmee een hoge kwaliteit, dus het allerbeste voor de mooiste gerechten met sherry azijn.

Kwaliteits azijn

De uitzonderlijke kwaliteit van Sherry azijn is het resultaat van meerdere factoren. Azijn ontstaat als wijn fermenteert door oxidatie en Sherry azijn mag alleen gemaakt worden met de meest nobele Sherry wijnen. De  Sherry azijn verwijst naar Andalucia, een zeer speciale regio in Zuid-Spanje, klimaat en druiven, maar ook naar een eeuwenoude traditie. De identiteit van het product is dus gegarandeerd. Sherry Azijn wordt door kenners het meeste gewaardeerd. Het is een unieke smaakmaker, wat maakt dat een paar druppels sherry-azijn genoeg is om salades, sauzen, stoofschotels en ander soort gerechten naar een hoger culinair niveau tillen.

Vijf stijlen sherry azijn

Er zijn vijf verschillende stijlen sherry-azijn met allemaal hun eigen unieke smaak. Deze vijf stijlen zijn:  Sherry Azijn, Reserva Sherry Azijn, Gran Reserva Sherry Azijn, Moscatel Sherry Azijn en Pedro Ximénez Sherry Azijn. Hieronder een aantal recepten ter inspiratie:

Koude amandel knoflooksoep

Deze koude soep is een traditioneel gerecht uit Malaga. De “ajoblanco” kent vele varianten, maar de muskaatdruif komt altijd voor in de bereidingswijze. De Moscatel Sherry Azijn harmoniseert daarom perfect met de druif, ook zal deze de amandelsmaak versterken en frisheid bieden als tegenwicht aan de romige consistentie. Lees het gehele recept hier!

Salade met PX vinaigrette en bosvruchten

Het zoete element van Pedro Ximénez sherry-azijn compenseert de bitterheid van de sla in dit recept. De Sherry Azijn zal de smaak van rode bessen versterken en prachtig harmoniëren met de Pecorino schapenkaas. Lees het gehele recept hier!

Sherry azijn bij tonijnsalade

De sherryazijn is in dit gerecht verantwoordelijk voor het verrijken van de gebruikte ingrediënten en het “visualiseren” van de smaak van een traditionele salade in de mond. Lees het recept hier!

Via de website www.ontdeksherry.nl kun je nog veel meer lekkere recepten met sherry azijn vinden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *