Amsterdam Light Festival per boot

Stap aan boord voor het Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival vindt dit jaar alweer voor de 11e keer plaats. Van 1-12-2022 t/m 22-01-2023 kun je 20 prachtige licht kunstwerken bewonderen in of langs het water. En de mooiste manier om het festival te bezoeken? Per boot!

Amsterdam Light Festival per boot

Amsterdam Light Festival

Thema van het Amsterdam Light Festival dit jaar is Image Beyond. Tegen het fotogenieke decor van Amsterdam bij zonsondergang zijn er 20 licht kunstwerken te bewonderen over de wereld van de verbeelding. Dat de wereld om ons heen tijdelijk is en ineens helemaal anders kan zijn hebben we allen de afgelopen jaren wel ervaren. Juist dan – als alles om ons heen beweegt en niets meer vanzelfsprekend lijkt – hebben we de kracht van onze verbeelding nodig.

Amsterdam Light Festival

Te voet

Je kunt een wandeltocht te voet maken (tot 23.00 uur) langs de bijzondere lichtsculpturen in en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost. Je koopt voor € 7,50 een digitale plattegrond die je live de route langs de kunstwerken leidt. Alle kunstwerken staan aangegeven met een icoontje en door op de icoontjes te klikken kom je alles te weten over het werk en de kunstenaar, via geschreven tekst of audio. De route is ongeveer 6,5 km en je kunt zelf besluiten waar je begint. Met de routekaart ondersteun je ook de lichtkunst.

Amsterdam Light Festival per boot

Stap aan boord!

De allermooiste manier om de kunstwerken te beleven is toch wel vanaf het water. Stap aan boord van Starboard boats, leun achterover en geniet! Voor € 35,00 (€ 20,00 voor kinderen tot 18) vaar je in een comfortabele (overdekte) sloep, met open bar en luxe borrelplank, langs de kunstwerken en krijg je een uitgebreide uitleg. De elektrische boten zijn fluisterstil. De tour start dagelijks vanaf Amstel 178, achter het Rembrandtplein om 16:45, 17:00, 18:15, 18:30 20:00, 20:15,  21:30 & 21:45. Een tocht duurt 75 minuten. De boot is ook privé af te huren (vanaf € 350,00).

Amsterdam Light Festival

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie