The Church Arnhem

Take me to the Church Arnhem!

Een verborgen parel met wauw-effect, zo zou je boutique hotel en restaurant The Church in Arnhem het beste kunnen beschrijven. Een unieke plek om te slapen en fantastisch te eten!

The Church Arnhem

Take me to the church: boutique hotel

Op de grens van het centrum van Arnhem, in het modekwartier, vind je boutique hotel The Church. Het hotel is gebouwd in een voormalige kerk en heeft 14 kamers, waarvan er 8 midden in de kerk zweven! De overige 6 kamers zijn in de voormalige oosterwoning, direct naast de kerk.

Vanuit de zwevende kamers heb je een prachtig zicht op het restaurant en de bar beneden. Overal zijn leuke zitjes en er zijn twee prachtige muurschilderingen gemaakt door Roosart, die de geschiedenis van het kerkgebouw op een eigentijdse wijze weergeven. Het orgel, de plafondgewelven, enorme kroonluchter en wenteltrappen geven echt allure aan dit unieke gebouw!

Oesters bij The Church

The Church restaurant & bar

In het restaurant van The Church kun je als je dat wilt plaatsnemen aan de Chef’s table en zien hoe de chefs het eten voor je neus klaarmaken! De zitjes in het restaurant hebben knusse banken en lekkere stoelen. Je kunt hier terecht voor lunch en diner en op zondag wordt een champagne brunch geserveerd.

The Church Arnhem

De keuken staat voor pure ingrediënten en kwaliteit met verrassende smaakcombinaties. Er wordt veel met zuren, ingelegde groenten, umami en kruiden gewerkt. De technieken die gebruikt worden komen veelal uit de klassieke Franse keuken die in een modern jasje worden gestoken en gecombineerd met invloeden vanuit de Japanse en Oosterse keuken.

The Church Arnhem

Tijdens het persdiner kreeg ik zeven gerechtjes geserveerd, de een nog lekkerder dan de ander, en prachtig geserveerd op bijzonder servies. Van de oester met ijspastille van gin topic en sap van framboos en granaatappel kon ik er wel 10 op. En ook de koolrabi dumping met jonge geitenkaas waren perfect klaargemaakt!

The Church Arnhem - dessert met rabarber

Er volgde nog o.a. tarbot, short rib en een heerlijk dessert met rabarber en bij de koffie werden vers gebakken madeleines geserveerd. Ik kom zeker nog eens terug voor de champagne brunch!

The Church
Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 19a
Arnhem

026-2148800
info@the-church.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie