Kunsthal Rotterdam - favoriete musea

6 x favoriete musea

Mijn man en ik gaan graag naar een museum of tentoonstelling. Geen leukere manier om je kennis te verbreden, vermaakt te worden of nieuwe dingen te ontdekken. Er zijn in ons land dan ook honderden musea over even zoveel onderwerpen. En de meeste ervan bezoek je gratis met een Museumkaart. Voor € 64,90 echt een goede aanschaf die je snel kunt terugverdienen. Ik deel met je onze zes favoriete musea!

Favoriete musea: Voorlinden

Museum Voorlinden in Wassenaar

Museum Voorlinden is meteen de enige in de lijst helaas die niet toegankelijk is met de Museumkaart. Maar dit prachtige museum mag gewoonweg niet ontbreken, wij bezoeken het een paar keer per jaar. Er is een mooie vaste collectie, waaronder het bekende ‘zwembad’ en de prachtig sculptuur Open Ended van de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra.

Kunsthal Rotterdam - favoriete musea

Kunsthal in Rotterdam

De kunsthal in Rotterdam bezoeken we regelmatig omdat er altijd wel een nieuwe tentoonstelling te bewonderen is in een van de 7 zalen. Niet altijd vinden we alles even boeiend, maar we hebben al meerdere schitterende tentoonstellingen mogen zien. Zoals dit beeld van de tentoonstelling hyperrealisme!

Favoriete musea - stedelijk museum Amsterdam

Stedelijk museum Amsterdam

Je kunt wel merken dat wij liefhebbers zijn van moderne en hedendaagse kunst! Ook voor het Stedelijk museum in Amsterdam geldt dat of je veel plezier aan je bezoek beleeft afhangt van de tijdelijke tentoonstellingen. Maar het museum is dusdanig groot dat het eigenlijk nooit teleurstelt. En waar bij het Rijksmuseum en Van Gogh er altijd rijen voor de deur staan, kun je hier gewoon naar binnen lopen!

Favoriete musea - Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum in Utrecht

Van een heel andere orde is het Spoorwegmuseum in Utrecht, gehuisvest in het in 1874 gebouwde Maliebaanstation. Oude en moderne treinen zie je er uiteraard, maar ook allerlei attracties (waaronder zelfs een binnenachtbaan!). Met recht een museum voor jong en oud!

Favoriete musea - Louwman museum

Louwman museum in Wassenaar

Ook al ben je geen diehard autoliefhebber, toch valt er voldoende te zien en te beleven in het Louwman museum in Wassenaar. De prachtige architectuur van het pand bijvoorbeeld, speciaal gebouwd voor deze autocollectie. De mooie manier waarop de hele geschiedenis van de automobiel door het gebouw is uitgezet. Alle auto memorabilia, en bijzondere auto’s zoals deze Aston Martin DB5 uit de James Bond film Goldfinger. Wederom een museum voor jong en oud!

Favoriete musea - Mauritshuis

Mauritshuis in Den Haag

In dit rijtje met favoriete musea mag tot slot niet het Haagse Mauritshuis ontbreken. Klassieke kunstwerken dit keer, met grote namen als mijn favoriete “De stier” van Paulus Potter, de anatomieles van Rembrandt en natuurlijk Gezicht op Delft en Het meisje met de parel van Vermeer.

En voor wie denkt dat musea saai en niet geschikt voor (jonge) kinderen zijn, lees dan vooral dit artikel over ‘Met kinderen naar het museum‘. Wat is jouw favoriete museum?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *