Gesuikerde noten uit de airfryer

Gesuikerde noten uit de airfryer

Ik heb een airfryer maar gebruik ‘m eigenlijk zelden. Snacks als patat en bitterballen vind ik nu eenmaal lekkerder uit een frituurpan. Maar omdat ik het toch een airfryer heb staan, duik ik de komende tijd in de wereld van de lekkere airfryer recepten. Met dit keer: gesuikerde noten uit de airfryer!

gebrannte mandeln

Gebrannte mandeln

Op de kerstmarkt in Duitsland koop ik altijd gebrannte mandeln, gesuikerde gebrande amandelen. Op mijn andere blog vind je hiervoor ook een recept. Best nog wel een klusje! Een eenvoudiger manier om gesuikerde noten te maken doe je in de airfryer! Het laagje is minder hard en gekarameliseerd als bij de amandelen, maar het is evengoed een verslavend lekkere snack!

Airfryer bakpapier

Alle soorten ongebrande noten

Voor dit recept kun je alle soorten ongebrande noten gebruiken. Zoals pecannoten, amandelen of pinda’s. Ik vind zelf walnoten het allerlekkerst! Je hebt voor dit recept bakpapier nodig. Dat kun je op maat knippen maar er zijn ook handige airfryer bakpapier bakjes te koop. Scheelt weer met schoonmaken!

Gesuikerde noten uit de airfryer

Gesuikerde noten uit de airfryer

Wat heb je nodig:

  • 100 gram walnoten (ongebrand)
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ahorn (maple) siroop
  • 1 eiwit
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Snufje (versgeraspte) nootmuskaat

Extra nodig: bakpapier

Knip een stuk bakpapier op maat voor de airfryer. Verwarm de airfryer een minuutje of vijf voor op 160 graden. Meng in een kom het eiwit met de basterdsuiker, ahorn siroop, kaneel en nootmuskaat en klop goed los met een vork. Voeg de noten toe en schep om zodat alle noten bedekt zijn met een suikerlaagje.

Leg het bakpapier in de airfryer en schep de gesuikerde noten erop. Bak in ca. 10 minuten goudbruin. Stort de noten op een bord met een stuk bakpapier of hevel het bakpapier uit de airfryer over op een bord. Laat volledig afkoelen en breek daarna in stukken (ik trek de noten met een vork al een beetje uit elkaar wanneer ze nog heet zijn).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie