Camembert uit de airfryer

Camembert uit de airfryer

In de serie ‘Airfryer, wat moet ik ermee?’ ging ik dit keer aan de slag met een heerlijke eenpersoons kaasfondue, namelijk camembert uit de airfryer. Kun je natuurlijk prima in de oven klaarmaken maar met de airfryer gaat dat extra snel!

Cambert uit de airfryer

Eenpersoons kaasfondue

Ik kan daar soms zo’n trek in hebben, in kaasfondue! Maar het is ook weer niet een gerecht dat je zo 1,2,3 voor jezelf klaarmaakt. Maar met deze camembert uit de airfryer heb je in een kwartier deze comfort food avant la lettre voor je staan. Als dat geen verwennerij is!

Borrelhap

Serveer je de camembert als borrelhapje, dan kun je rekenen op 1 camembert per 4 personen. Serveer met sneetjes ciabatta of stokbrood of (gezonder) met worteltjes of komkommer. Of – ook heerlijk – gebakken gekarameliseerde appeltjes!

Sticky chicken uit de airfryer

Uit de airfryer

Ik leer mijn airfryer steeds beter kennen! Snacks en patat bak ik nog steeds liever in mijn frituurpan, maar de airfryer is de ideale snelle heteluchtoven. Ik maakte eerder al pastachips, gesuikerde noten en aziatische sticky chicken!

Cambert uit de airfryer

Camembert uit de airfryer

Wat heb je nodig:

Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 180 graden. Haal de camembert uit het plastic en doe terug in het spanen bakje (het rood-wit geblokte papiertje kun je eventueel laten zitten). Kerf de camembert kruislings in met een scherp mes in een ruitpatroon. Doe plukjes rozemarijn of tijm tussen de sneetjes. Bedruip met de honing en bak 10 minuten in de airfryer, of totdat de kaas gesmolten is.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie