Pastachips uit de airfryer

Pastachips uit de airfryer

TikTok made me do it haha. Of eigenlijk een opdracht die ik kreeg voor het schrijven van een blog over koken met restjes rijst en pasta. In ieder geval: pastachips uit de airfryer is weer een recept dat ik maakte om het stof van mijn airfryer af te blazen!

TikTok

Tegenwoordig worden heel veel recepten bekend via TikTok. Dat hoeven geeneens gloednieuwe recepten te zijn. Ook goude oudjes kunnen opeens mega populair worden door TikTok filmpjes die ‘viral’ gaan. Ik zit dan ook op TikTok dat soort dingen een beetje in de gaten te houden, verder heb ik er niets mee (ja, ik ben oud, ik weet het!).

Gesuikerde noten uit de airfryer

Airfryer

Ik schreef eerder al dat ik mijn airfryer niet veel gebruik. Omdat bitterballen uit de frituurpan nou eenmaal 100x lekkerder smaken. En voor die paar keer per maand dat ik een bitterbal eet, eet ik liever een hele lekkere! Maar omdat ik toch die airfryer heb staan, ben ik mij een beetje aan het oriënteren op leuke recepten uit de airfryer. Ik deed al een geslaagde poging tot het maken van gesuikerde noten. En ook deze pastachips uit de airfryer was een succes.

Koken met restjes

Voor de Gemeente Leidschendam-Voorburg schreef ik – in het kader van rattenbestrijding – twee blogs over het koken met restjes. Want wat je niet hoeft weg te gooien trekt ook geen ongedierte aan! Bovendien zijn veel recepten met restjes (wentelteefjes!) zo lekker, dat je er bijna brood oud van zou laten worden.  Restjes pasta komen hier niet vaak voor (de puber eet die ’s nachts vaak nog op!). Maar ook daarmee kun je dus leuke recepten maken!

Pastachips uit de airfryer

Pastachips uit de airfryer

Wat heb je nodig:

  • 200 gram gekookte pasta (ongeveer)
  • scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Verwarm de airfryer kort voor. Meng de pasta met de olijfolie, geraspte kaas, kruiden en peper en zout. Bak 10 minuten in de airfryer op 200 graden. Varieer met de kruiden door bijvoorbeeld knoflookpoeder of chilivlokken te gebruiken. Serveer bijvoorbeeld met creme fraiche en zoete chilisaus.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie