Handige Google functies die je nog niet kende!

De zoekmachine Google, we kunnen er niet meer zonder. Sinds de introductie in 1997 is Google uitgegroeid tot de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Het is ook super makkelijk, gewoon even hetgeen je zoekt intypen in de zoekbalk en gaan! Maar wist je dat Google ook een heleboel ingebouwde functionaliteiten heeft om nog sneller hetgeen te vinden dat je zoekt? Ik deel vandaag handige Google functies die je vast nog niet kende!

Handige Google functies: kop of munt

Handige Google functies

Kop of munt

Even geen muntje bij de hand? Laat Google het muntje voor je opgooien. Tik eenvoudig ‘kop of munt’ in het zoekveld

Voedingswaarde…..

Moet je die gevulde koek nu wel of niet nemen? Tik ‘voedingswaarde gevulde koek (of banaan, hamburger etc.)’ in en bedenk je of het je die 246 kcal waard zijn!

Omrekenen

Typ rechtstreeks in de zoekbalk in wat je wilt omrekenen (valuta, gewicht, afstand). Bijvoorbeeld 1 dollar euro. Je krijgt dan de huidige koers te zien van de dollar.

Dagen tot…

Mama, over hoeveel nachtjes slapen ben ik jarig? Wanneer komt Sinterklaas? Wanneer begint de vakantie? Wat moesten we vroeger zonder Google? Typ ‘dagen tot… (feestdag of datum)’ en Google rekent het voor je uit.

Handige Google functies: timer

Timer

Moet je over 10 minuten weg maar wil je nog snel een klusje afmaken? Typ in google timer 8 minuten in en de klok begint gelijk af te tellen. Met ‘stopwatch’ stel je een stopwatch in als je bijvoorbeeld iets wil timen.

Ademhalingsoefening

Even een minuutje van ontspanning tussendoor? Google helpt je met een ‘ademhalingsoefening’ van een minuutje. En door!

Random number generator

De randen number generator (of allen ‘rug’ werkt ook) gebruik je wanneer je bijvoorbeeld een willekeurig nummer tussen de 1 en de 100 nodig hebt.

Handige Google functies: waterpas

Waterpas (alleen op smartphone)

Hangt dat schilderij nou wel of niet recht? Met de functie ‘waterpas’ op je telefoon check je het gelijk!

Vertalen

Wellicht al een bekende functie, die steeds betere resultaten oplevert: de vertaalfunctie van Google. Typ ‘vertalen’ in. Verander naar believen de ‘van’ en ‘naar’ taal en voer je tekst in in het witte vak.

Filmpje?

Wanneer je in het zoekveld de naam van een film of serie intypt verschijnt in beeld via welke services (Netflix, YouTube, Amazon Prime etc.) kunt bekijken!

Handige Google functies

Google Spelletjes

Even ontspannen tussendoor? Ook op je desktop computer op het werk staan leuke spelletjes verborgen! Typ in de zoekbalk de naam van het spelletje in en spelen maar.

Boter kaas en eieren

Speel tegen de computer of met iemand anders!

Pac-man

Ouderwets pac-man spelen met de pijltjes van je toetsenbord! Super verslavend….

Solitaire (patience)

Even een kaartje leggen is altijd ontspannend!

Snake

Het ouderwetse snake spelletje. Lastiger dan je denkt!

Handige Google functies

Grappige Google functies

En dan heeft Google ook nog een heleboel grappige functies ingebouwd. Er zijn er een hoop, ik noem er een paar.

Welk geluid maakt een……

Leuk om bijvoorbeeld met kleine kinderen te doen. Typ ‘welk geluid maakt een..’ en vul maar aan!

Grappige effecten

Ingebouwde grapjes die verder geen functie hebben maar wel grappig zijn. Typ bijvoorbeeld eens hond of kat in de zoekbalk en klik daarna op het pootje. Je kunt dan pootafdrukken op je scherm stempelen. Genoeg? Typ op het kruisje en je scherm spoelt schoon.

Voor de fans van de serie Friends: typ friends en de naam van je favoriete karakter (joey, rachel, ross, phoebe, monica, chandler) en typ op het symbool wat naast de naam verschijnt. Grappig!

Meer computer artikelen lezen?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie