Portobello met brie uit de airfryer
In de serie ‘Airfryer, wat moet ik ermee?’ ging ik dit keer aan de slag met portobello met brie uit de airfryer. Een gevulde portobello is een heerlijk vegetarisch voorgerecht, en met twee portobello’s heb je een lekkere lunch!
Koken met de airfryer
Een airfryer is feitelijk een supersnelle heteluchtoven, die lang niet altijd even effectief wordt gebruikt. Ik maak er persoonlijk eigenlijk zelden borrelsnacks in klaar. Deze snacks zijn vaak vele malen duurder dan die voor de frituurpan en hé, wees eerlijk, er gaat niets boven een bitterbal uit het hete vet! Maar waarvoor gebruik je de airfryer dan wel? Die ontdekkingstocht maak ik hier op mijn blog! Eerder maakte ik al gesuikerde noten, pastachips, sticky chicken wings en camembert uit de airfryer!
Geitenbrie
Ik vulde de portobello’s met geitenbrie met bospaddenstoelen van Alphenaer. Deze heerlijke geitenbrie is verkrijgbaar in drie smaken (er is ook naturel en fenegriek) en wordt gemaakt in Alphen, een klein dorpje in Brabant, vlakbij de Belgische grens. De smaak varieert van zacht romig en stevig (jong) tot pikant en smeuïg (na volledige rijping). De kaas is verkrijgbaar bij de betere kaaswinkel.
Portobello met brie uit de airfryer
Wat heb je nodig (voorgerecht voor 2 of lunch voor 1 persoon):
- 2 portobello’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- takje rozemarijn
- (geiten)brie
- 2 walnoten
- eetlepel olijfolie
- (eventueel) honing
Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 190 graden. Snipper de ui en knoflook en bak in een paar minuten glazig in een koekenpan met een halve eetlepel olijfolie. Ris de naalden van de rozemarijn en hak grof. Voeg toe aan de uien en breng het geheel op smaak met zout en peper. Smeer met de andere halve eetlepel de portobello’s van binnen en buiten in. Verdeel het uienmengsel over de portobello’s. Beleg met plakjes brie en bestrooi met de grofgehakte walnoten.
Bak in ca. 8 minuten gaar in de airfryer. Besprenkel voor serveren eventueel nog met wat honing.